VOLLER LEVEN
 

Coaching bij eetproblemen

Problemen met eten ontstaan vaak geleidelijk. Je wil wat kilo’s afvallen en gaat op dieet, wat meer sporten en voelt je er goed en gezond bij. Dit lijkt onschuldig, maar kan uiteindelijk leiden tot een jarenlange worsteling met gewicht, eten en lichaamsbeeld.

We leven in een wereld waarin slankheid wordt geassocieerd met gezondheid. De BMI wordt gebruikt als indicator van jouw gezondheid. Valt dit niet binnen bepaalde grenzen dan wordt aangeraden om op dieet te gaan. Helaas is de BMI een erg eenzijdige graadmeter en niet bedoeld om het gewicht van individuen te beoordelen. Op dieet gaan kan leiden tot een jarenlange vicieuze cirkel van gewichtsschommelingen, obsessie met diëten, onzekerheid en alle gevolgen van dien.

Als er onderliggende problemen aanwezig zijn, zoals onzekerheid, trauma, perfectionisme, is de kans aanwezig dat dit aanvankelijk ‘gezonde’ gedrag doorslaat naar een eetstoornis. Een eetstoornis zorgt ervoor dat je steeds verder weg raakt van je kern. Het leven draait alleen nog maar om eten, niet-eten, bewegen en compenseren zodat je niet hoeft te voelen wat er eigenlijk aan de hand is. Het is niet gemakkelijk om zonder hulp uit de greep van een eetstoornis te komen. Zoek daarom altijd hulp in jouw omgeving. Volledig herstellen is zeker mogelijk!

Plan hier jouw gratis belafspraak!

Ik begeleid mensen vanuit mijn eigen ervaring met eetstoornissen en onderliggende problematiek. Hierbij sluit ik aan op jouw behoefte en gaan we samen onderzoeken welke methoden jou helpen om los te komen van ongezonde patronen. Ik maak daarbij gebruik van lichaamsgerichte methoden, tools om jouw gedachten uit te dagen, de natuur en  begeleiding via whatsapp/email. Ben je nieuwsgierig naar mijn manier van werken of wil je een keer kennismaken? Maak dan een gratis belafspraak via de link hiernaast.