VOLLER LEVEN
 

Voor mij is het leven een lange wandeling met hoogtepunten, dieptepunten, rustpunten, uitkijkpunten en kruispunten. Tijdens deze wandeling blijf ik leren, ontwikkelen en verwonderen.

Deze wandeling heeft mij ook langs een langdurige eetstoornis gevoerd. Dit proces was er één van ups en downs, lastig en ook enorm leerzaam! Ik heb veel ervaring met verschillende vormen van behandeling, van reguliere klinische opname tot haptonomie, yoga en lichaamsgericht werk. Hieruit heb ik meegenomen wat voor mij bijdroeg aan mijn wandeling naar volledig herstel. Want daar geloof ik in, volledig herstel van een eetstoornis. Ik heb ook ervaren dat de behandeling vaak stopt op het moment dat er een ‘gezond’ gewicht is bereikt. Er is dan te weinig aandacht voor het leren leven in een nieuw lichaam en zonder niet-helpende overlevingsstrategieën, zoals een eetstoornis. Hierdoor komen veel mensen met een eetstoornis niet verder dan ‘ermee leren leven’. Dit is zonde, want het is mogelijk om het herstelproces voort te zetten en uiteindelijk volledig herstel te bereiken; een voller leven! Lees hierover verder in mijn blogs.

Mijn nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik vele opleidingen, cursussen en zelfstudie heb gedaan. Zo ben ik ooit begonnen als stedenbouwkundig ontwerper en heb ik mij omgeschoold naar yogadocent, coach en masseur. De laatste jaren verdiep ik mij steeds meer in thema’s rondom intuïtief eten, Health At Every Size en Bodypositivity.

Naast mijn werk als coach werk ik als ervaringsdeskundige binnen een GGZ instelling voor eetstoornissen. Daarnaast ben ik een aantal jaren werkzaam geweest voor de patiëntenorganisatie WEET en ben momenteel lid van de Raad van Advies van K-EET. K-EET is een landelijke stuurgroep die zich bezig houdt met het verbeteren van de zorg voor mensen met een eetstoornis.
Bibi von Meyenfeldt